Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst (datum verwijsbrief huisarts) in behandeling genomen.

De praktijk is gesloten van 24 mei tot en met 17 juni 2024

De wachttijd voor een eerste afspraak is per 8 mei tenminste 14 weken, in vakantieperiodes en officiële vrije dagen kan dit nog verder oplopen.

Actuele wachttijd voor eerste intakegesprek (per 8 mei 2024): 14 weken, eerste behandelcontact na intake binnen 1 à 2 weken (geen wachttijd). Er zijn landelijke normen voor wachttijden: 4 weken voor aanmelden, 10 weken voor behandelen, totaal 14 weken. Wanneer de wachttijd hier langer is dan de norm, kan de wachttijdbemiddeling van uw zorgverzekering soms aangeven of een collega therapeut eerder plaats heeft.

 

Aanmelden voor behandeling kan:

  1.  door een bericht met telefoonnummer te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ik neem dan zo spoedig mogelijk persoonlijk contact met je op via AVG veilige zorgmail of telefonisch om een afspraak te maken. 
  2. Na verwijzing via Zorgdomein door je huisarts, je ontvangt dan een afspraakbericht met het verzoek een bericht te sturen met je telefoonnummer. Ik neem daarna zo spoedig mogelijk contact met je op voor het maken van een afspraak.

Je gegevens worden geregistreerd in een elektronisch patiënten dossier (Zorg-GGZ van Axians Healthcare). Denk alsjeblieft aan het meebrengen van uw legitimatie bij het eerste gesprek. Ik ontvang zelf de aanmelding en ben ook degene die je gegevens invoert. Nadat een afspraak voor intake is gemaakt ontvang je per e-mail een link naar een vragenlijst: SQ48 vraagt naar actuele klachten en functioneren. Je hebt met mij het intakegesprek waarin de test resultaten besproken worden en je met me kunt bespreken wie je bent, wat je hulpvraag en veranderwens is en welk doel je voor ogen hebt met de gesprekken. De praktijk werkt met een behandelovereenkomst, ik zal je vragen deze te ondertekenen. Er is ook de mogelijkheid om een privacyverklaring te ondertekenen.

Houdt a.u.b. rekening met een wachttijd voor een eerste intake van tenminste 8 weken. Na intake start je behandeling direct. Een eerste afspraak kan ongeveer 1 à 2 weken (in een vakantieperiode kan dit iets langer duren) na intake worden ingepland. Afspraken zijn definitief als je een afspraakbevestiging per e-mail hebt ontvangen. 

Om de gesprekken te kunnen declareren bij de zorgverzekering is een verwijsbrief van de huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist nodig. Er moet sprake zijn van een vermoedelijke diagnose volgens DSM5 en dit moet in de verwijzing worden vermeld. Een verwijzing is maximaal één jaar geldig. Voor 2023 zijn met alle zorgverzekeringen contracten afgesloten.

VERWIJZINGEN BIJ VOORKEUR VIA ZORGDOMEIN LOKAAL.

Joomla templates by a4joomla

Erwin Pelgrim GZ Psycholoog - Kruisstraat 2a 9953PL Baflo - Goudlaan 289 9943CH Groningen - 06-47928281